News

Nieuwe ontkern installatie in gebruik genomen

Aluminium Gieterij Oldenzaal b.v. heeft per 1 april haar compleet nieuwe en meest geavanceerde ontkern installatie van Europa in gebruik genomen in de gerevitaliseerde bedrijfshal aan de Ainsworthstraat 20 te Oldenzaal.

Deze nieuwe installatie, welke in samenwerking met de firma Frölich + Klüpfel is ontwikkeld, is de grootste en krachtigste ontkern installatie van Europa. De ontkern installatie bestaat uit een tweetal installaties, te weten een hamerstation en een hoog frequent uittril station. Het hamerstation breekt en verpulvert de kern middels pneumatische hamers op een instelbare frequentie. Het uittril station schudt het gietstuk heen en weer met een versnelling van 295 m/s2 bij een maximaal gietgewicht van 300 kg, hetgeen neerkomt op een g-kracht van 30G. Het vrijgekomen en verpulverde kernzand wordt middels een nieuw aangebrachte kelder volledig automatisch afgevoerd met transportbanden naar de daartoe bestemde containers.

Met de ingebruikname van deze nieuwe ontkern installatie kan Aluminium Gieterij Oldenzaal b.v. haar klanten nog beter en concurrerender bedienen.

Links het hamerstation en rechts het hoog frequente uittril station.

< Terug naar nieuwsoverzicht

© 2024 Aluminium Gieterij Oldenzaal BV